Nya kläder

Hej, igår så var jag, Amanda och mamma i Skärholmen. Vi skulle köpa nya kläder till mig. Jag hittade en t-shirt, vantar och en polotröja.

         

    

         

Match i morgon

Hej, i morgon så ska jag ha tränings match i Huddingehallen. Vi ska möta Älvsjö AIK, det är samling klockan 08:45, så det är ganska tidigt. Hoppas vi vinner, även om det bara är en tränings match. Idag så hade jag träning i Huddingehallen, fast inte lika tidigt som det är i morgon. Idag så var de samling klockan 13:15 till 15:00. Efter matchen i morgon så ska jag och mamma åka och köpa kläder till mig. Vi kommer åka till Skärholmen eller Sickla, förmodligen Skärholmen. Hoppas jag hittar något som jag vill ha.

                                                  

Mig på Julafton

          Här är en bild på mig som togs på Julafton.

         

Julafton

Heej. Igår var det Julafton och när klockan var runt 14:30 så hade alla gästerna kommit. Vi fikade lite och sen när klockan var tre så dom som ville kunde kolla på Kalle Anka. När klockan var fyra och Kalle Anka var slut så åt vi Julbord. Vid det här laget så fanns det mycket paket under granen och mina yngsta kusiner i Stockholm är Hugo och han åt upp först så då skulle dom ju kolla på alla julklapparna som var hans. När alla hade ätit färdigt så var det dax för julklappsutdelning. Jag fick det här...

         
          Filmen Marley & jag.

    
     En Rubik´s Kub.

         
          En ny mobil :D

    
     En ny almenacka och en...

         
          tröja.

Det var några av dom Julklapparna jag fick. Jag fick även: En penna, ett par vantar, pengar, mascara och ett överkast. Men jag kommer att få lite flera paket sen när jag kommer till pappa.

Sista

Nu så har jag lagt upp det sista musiktema för i år. Musiktemat är lugna låtar + lite julsånger.

                                            

Imorgon är det Julafton

Hej, imorgon är det Julafton och här hema hos mig så har vi klätt våran Julgran med julkulor och andra fina saker. Igår kväll så byggde vi ihop vårat pepparkakshus, och pynta runt om huset med bommull som snö och bitar av våran gran som smågranar. Sen satte vi en liten ljusslinga inne i huset, så att det ser ut som att det är någon hemma. Idag så ska vi städa och fixa iorning tills i morgon.
Saker sommåste göras.

• Städa mitt rum

• Städa lite i resten av huset

• Slå in paket

• Städa Elsas bur

• Pynta

    

         


Frågor

Här är lite frågor om mig. Hanna har gjort en lika dan, men med andra svar förstårs. Kolla om du vill: www.greenbananas.blogg.se.

Vad blir ditt namn baklänges?
nilaM :D
Har du gjort en snöängel i år?
Förra vinter i alla fall.
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
Vet inte. Har aldrig övernattat i alla fall.
Platt eller lockigt hår?
Platt tror jag. Verkar vara jobbigt med lockigt.
Är du kär i någon?
Nej, och har aldrig varit.
Vad har du för startsida på internet?
Goggle.
Vem ringde du senast?
Mamma. Skulle säga att träningen var inställd.
Har du haft vattkoppor?
Ja, när jag var liten.
Har du någon gång testat karate?
Ja, men bara i ett halv år.
Vilken mobilringsignal?
Erik Grönvall med Higher.
Första sporten du gick på?
Fotboll.
Vad längtar du efter mest just nu?
Julafton.
Vad drömde du inatt?
Att alla mina fiskar fick ungar xD
Vilken tv-serie är bäst?
Hmm... Vänner eller Beck tror jag.
Kan du gå ner i spagat?
Nej.
Höga eller låga strumpor?
Låga.
Har du varit kär i en kändis?
Nej.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen? 
Ja ibland.
Röd, grön, blå eller gul mjölk? 
Grön mjölk.
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Just nu har jag vit.
Sommar eller snö?
Båda.
Bikini eller baddräkt?
Bikini.
Är du mörkrädd?
Nej.
Riktig gran eller plastgran?
Riktig.
Tänt eller släckt när du ska sova?
Släckt.
Godaste drickan till frukosten?
Juice
Senaste lästa bok?
Sahiren.
Vem kramade du senast?
Hanna min kompis tror jag.
Älskar du att sjunga?
Ja det gör jag vell. Men hälst ensam.
Kan du ditt mobilnr utantill?
Ja.
Har du tråkigt?
Lite just nu.
Har du gråtit i skolan nån gång?
Ja. Men det var länge sen.
Hur tar du dig till skolan?
När det är kallt åker jag bil. Annars så går eller cycklar jag.
Är du höjdrädd?
Nej.
Vilket land vill du åka till?
U.S.A.
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Hanna.
Bästa maten i skolan?
Thai maten som vi fick i Torsdags.
Bästa film?
Marley och jag.
Vad går du i för lag?
Segeltorp IF.
Vad ska du göra NU?
Ska nog göra iorning mig.

Olika sporter

Idag så var jag i Enskedehallen med Marre och hennes familj. Man kunde prova på olika sporter som ex: badminton, tennis och squasch (eller jag tror att det stavas så). Det var från klockan 18:30 till 21:00. Vi spelade mäst badminton, och så spelade vi lite tennis och squasch. När vi var där så köpte vi också lussebulle och saft. För man blev ganska törstig av att spela så mycket. Det gick bäst när vi spelade badminton, men när vi spelade squasch så gick det inte alls bra. Vi förstog inte riktigt hur man skulle göra. Men det gick inte heller så bra på tennisen, för hon hade aldrig spelat det förr. I alla fall inte så mycket.
Innan jag åkte till Enskedehallen med dom så skulle jag på fotboll klockan 1 men vi kunde inte komma in i salen, så träningen blev inställd. Nu så har jag inte tränat på en vecka efter som att det har snöat så mycket, så har vi inte kunnar vara ute.

                                           

Jullov

Nu är det äntligen Jullov. Igår i skolan så hade vi inga lektioner. Det ända vi gjorde var att pyssla. Sista lektionen så hade vi som en liten klassfest eftersom att det var sista dagen i skolan. Vi lyssnade på musik och åt chips, popcorn och godis. Det var faktiskt ganska kul.

Den här bilden tog jag för ett tag sedan men jag tycker att den passade in.


Veckans bild

                    Den här bilden var tagen för ungefär ett år sedan.

           

Mycket snö

Hej, idag har det varit en snöig dag, det snöade jätte mycket igår så det är 2 decimeter med snö ute nu tror jag. Men just nu så är de snöstorm ute. Idag så har jag haft det jätte roligt. Ska rabbla upp alla dom roliga sakerna. Vi hade fotboll på jumpan, sista lektionen så skrattade jag och Hanna ganska mycket, man skulle rita en gammal gumma och man hade bara 2 minuter på sig så de blev lite konstigt, sen skrattade jag, Ebba och Hanna skrattde ganska mycket för lite andra saker också (minns inte vad vi skrattde åt igentligen xD). När klockan var ungefär 5 så åkte jag och mamma till Skärholmen för vi skulle köpa lite Julklappar. Vi var där till sju och sen åkte vi hem.

         
     Dom här bilderna är var tagna igår (15/12).
    

Näst sista för i år

Nu så har jag lagt upp dom näst sista låtarna för i år. Jag kommer bara lägga upp sånger en gång till det här året.

                                                   

Final låten 2009

Final låten som Erik sjöng i Idol 2009. Vad tycker ni om låten?


Första snön

Nu har äntligen första snön kommit. Det har ju kommit lite snö innan men nu har det till och med lagt sig på marken. Idag i skolan så hade vi bara 2 lektioner, och det var matte och bild. På bilden så målad vi våra skulpturer som vi hade gjort veckan innan. Sen så kollade vi också på när 5:orna hade Lusia uppvisning. Efter Lusian så var det vår klass som ställde tillbaka alla borden och stolarna. Sen efter vi hade gjort det så hade vi rast, och när rasten var slut så ställde jag mig utanför Dannes klassrum för jag skulle säga " Grattis på namnsdagen". Men Hanna hade glömt bort det så hon sa det till han efter maten istället. Dom sista minuterna innan vi slutade så fick alla i skolan en peparkaka och ett festis, som vi åt medans våran fröken läste ur en bok. Det var jag och Hanna som hämtade pepparkakorna och festisen, för Maria hade glömt det. Men nu ikväll så ska jag kolla på Idol-finalen med familjen och äta godis. Jag undrar vem det är som kommer vinna melllan Calle och Erik. Jag tror nog att det blir Erik, men jag vet inte till 100%. När jag var ute för bara några minuter sedan och skulle slänga soppor och hämta posten så tog jag ett fotto på snön som låg på motorhuven.

                 

Veckans bild

Nu ska jag lägga upp veckans bild. Veckans bild var tagen alldeles nyss.

       

10/12 - 2009 (min namnsdag :D)

Skulle bara lägga in ett inlägg om att det är min namnsdag idag :D Efter jag kom hem efter fotbollen som jag hade idag, så fick jag ett paket av mamma. Igentligen så brukar jag inte få paket på namnsdagar, men nu så fick jag det. I paket så låg det... (se nedanför vad jag fick).

         
          
Jag fick...

         
         
Ett bokmärke :D


Hamsterungar

Jag skulle så himmla ha en kull med hamsterungar, dom är så himmla söta.

     

F.R.I.E.N.D.S

Hej. Ska berätta lite om vad jag gjorde idag. Igentligen gjorde jag inte något speciellt i skolan men jag säger vad vi gjorde ändå. Först så hade vi matte, rast, läsning, jumpa, mat, rast och sista lektionen hade vi geografi. Dagen slutade klockan 13:20, och i morgon så börjar vi inte förs klockan 08:55 för att spanskan var inställd. Sen när jag kom hem så åt jag mellis och gick in på datan, men sen så kollade jag på pogrammet F.R.I.E.N.D.S ett litet tag men sen gick jag in på datan istället för jag skulle lägga in ett inlägg.

           

Musiktema

Jag har inte bytt låtar på ett tag nu, men nu har jag gjort det jag bytte till lite olika låtar som jag inte har haft innan. Alla fall dom flesta :)

                                     

Dagar som varit

Jag ska berätta lite vad som har hänt dom 2 senaste dagarna. Igår så hade jag fotbollsträning. Men det var inte en vanlig träning. Vi spelade inte fotboll, vi hade Aerobix istället. Det var en i laget som hade en mamma som jobbade med sådant. Efter det så duschade man där och satte på sig vanliga kläder. Sen åt vi mellis där. Man fick bröd, frukt och en festis. Efter vi hade ätit melis så gick vi till Magasinet som ligger vid Juringeskolan där vi skulle ha en Kickoff med fotbollen.
Först så hade vi en föreläsning med en hämlig gäst. Gästen var en tjej som jobbade som frisör och hon var sminkexpert. Hon visade ett sätt som man kunde sminka sig. Hon visade på en i laget som hon kände. Efter det så åt vi mat. Man fick kyckling med potatis och bearnaisesås. Sen så gick vi igenom år 2010 och överblickade år 2009. Efter det så fick vi efterrätt och sen på övervåningen så åt vi chips och hade som ett disco. Jag har inte riktigt lärt känna någon i laget än men på Kickoffen så var det en tjej som drog med mig och Ebba på olika saker. För hon ville att vi skulle vara med. När det nästan var slut så samlades alla i matsalen för tränarna skulle ge oss en varsin sak som tack för att vi kunde komma. Man fick som en liten väska som det låg lite olika saker i : 2 små godispåsar, nagelfil, liten almenacka med en penna till och shampo :D
Sen när dom delat ut det så kom min mamma och hämtade mig och Ebba, för Ebba skulle sova över hos mig samma natt. När vi kom hem så kollade vi på Robinson och åt lite godis. Efter Robinson så kollade vi på en film som hette 28 dagar. Vi kollade inte på hela filmen för vi blev trötta och gick och la oss. vi kunde inte riktigt sova så vi pratade lite och skrattade.
Nästa dag på morgonen så vaknade jag 09:10 men då sov Ebba så då läste jag till klockan 10:00 för då vaknade hon. När hon vaknat så gjore vi iorning oss. När klockan var halv två så kom Ebbas mamma och pappa och hämtade henne för dom skulle på Julmarknad och vi skulle till våra kusiner för vi skulle fika där. Vi kom till våra kusiner klockan fem och då fikade vi med lite glögg, bullar och pepparkakor. Sen efter 1 och en halv timme så åkte vi hem. Ja det var nog allt jag gjort dom senaste dagarna.
                                                   
Hej då.

Idol 2009 (tre kvar!)

Hej. Idag i skolan så gjorde vi skulpturer av tidningar och vi använde också tejp och tapetklister. Men när vi skulle lägga alla tidningarna på bordet (så att det inte skulle bli kladigt på bordet) och jag läste lite i tidningarna innan vi skulle börja och då så hittade jag en artikel om idol. Så jag klippte ut den och tog med mig den hem. Och sen när jag kom hem så fottade jag den så ni kunde få se den :)

         


Veckans bild

Hej nu ska jag lägga upp veckans bild. Bilden var tagen för några dagar sedan.

         

Frost

Hej, dom senaste dagarna så har det varit frost ute och väldigt kallt. Det känns som att det är minus ute till och med på dagarna. Men det har även varit fullmåne  i 2 dagar nu. Idag så tog jag spruta mot svininflensan, det gjorde inte alls ont men det verkade som att dom andra tyckte det. Jag tycker att det känns helt som vanligt. Men jag gick ändå inte på fotbollträningen för att jag kände mig trött och lite hängig. Men bara för att vi tog spruta så fick vi sluta 1 timme tidigare :D För vi skulle igentligen haft jumpa men den blev inget bara för att dom tyckte inte att vi skulle behöva ha jumpa efter vi har tagit spruta. Men jag får se fall om jag mår dårligt i morgon eller har ont i armen. Men jag tror inte det för alla dom andra gångerna jag har tagit spruta så har jag inte blivit sjuk.

            

RSS 2.0