Midsommarhelgen

Nu ska jag berätta när jag och min familj var på våra kompisars landställe och firade midsommar.Eftersom att jag inte mins exakt vad vi gjorde, så skriver jag en lista på vad vi gjorde.Vi...

Åt god mat
Åkte ring efter båten
Lekte burken
Gjorde midsommarkransar
Spelade kubb
Badade i tunna
Åkte båt
Solade
Lekte vinken
Spelade buzz
Spelade kortspelet bubblan
Åkte fyrjuling
Fiskade
Kollade på Mr.Ben
Kollade på ormar i en vedhög
Lekte med hunden Tessi och
hoppade stutsmatta.

Det var nog allt jag kommer på nu.Men jag vill bara säga att det var jätte kul där, och eftersom att dom har en sån stor tomt så var det kul att köra burken och vinken, och sen så träffade jag 2 nya personer i min ålder som var jätte snälla, som heter Petra och Felicia. Ja, jag kan ju säga att jag hade det bra.


Till Stockholm

I morse så väckte pappa mig kl 07:30, men jag var igentligen vaken, men jag halvsov. Jag satte på mig kläderna och gick upp och åt frukost. När jag gjort det så borstade jag tänderna, och sedan gick jag ner till mitt rum och packade ihop dom sista skaerna. Pappas bror och hans son följde med upp till Stockholm för pappa, min farbror och hans son skulle kolla på en husbil, som fanns i Stockholm. När vi åkt hälften så åt vi mat på ett ställe. Sen när vi var framme hemma hos mig så skulle dom åka iväg till dit där husvagnen var, och sen när dom åkt så gick jag in på datan, och sen i kväll när mamma komit hem så ska vi grilla. Sen i morgon så ska vi åka till våra kompisars landställe.För vi ska vara där över midsommar.

På marknad

Igår så vaknade jag och mina syskon nästan samtidigt. Först vaknade Angelica kl 07:50, och jag 08:00, och Gabriella 08:05. Sen när alla vaknat så gick vi upp och åt frukost.Sedan duschde jag och satte på mig kläderna och borstade tänderna.Idag skulle vi på marknad i Klippan.Det tog inte så lång tid att åka dit. Men när vi var framme så ville Gabriella åka en karusell som man satt i bilar, som satt ihop. Medans hon åkte så fick jag och Angelica pengar till lotter. Det gick inte så jätte bra men vi van andra pris det var en plast ros men den var fin i allafall. Vi gick och kollad på stånden lite och sen kom vi fram till ett ställe om dom gav ut smakprov på spanska våfflor, och det vär jätte gott så jag, Angelica och pappa köpt en varsin. Gabriella ville inte ha någon för hon hade en sockervadd som hon köpte innan oss. Sedan gick vi till ett stånd där dom sålde godis och där fick vi välja en sak var. Jag valde en godisrem. Men sen så åkte vi hem. När vi var hemma så gick vi ut och cycklade lite, sen gick vi ut i skogen med Ozzy och jag och Angelica plockade 14 olika blomsorter som vi la tillsamans. När vi kom hem så åt vi kvällsmat , och sedan packade jag för jag skulle hem till Stockholm nästa dag.

En av mina bästa låtar

Den här låten är en av den bästa låten jag vet:

Hold me
Even though I know you´re leving
And show me
All the reasons you would stay
It´s just enough to feel your broath on mine

To warm my soul and ease my mind
You´ve go to hold me and show me now

Give me
Just one part of you to cling to
And keep me
Everywhere you are
It´s just enough to steal my heart and run
And fade out with the falling sun

Oh, please don´t go
Let me have you just one moment more
Oh, all I need
All I want is just one moment more
You´ve got to hold me and keep me now

Tell me how someday you´ll be returning
And maybe
Maybe I´ll believe
It´s just enough to see a shooting star
To know you´re never really far
It´s just enough to see a shooting star
To know you´re never really gone

Oh, please don´t go
Let me have you just one moment more
Oh, all I need
All I want is just one moment more

Oh, please don´t go
Let me have you just one moment more
Oh, all I need
All I want is just one moment more
You´ve got to hold me
Maybe I´ll believe

So hold me
Even though I know you´re leaving.


Mina 5 bästa låtar 2009

Här är en lista på mina fem bästa låtar 2009 :

1.  One moment more - Mindy Smith

2.  Perfect - Michelle Featherstone

3.  Rest of my life - Michelle Featherstone

4.  Love story - Taylor Swift

5.  Losing you - Dead by April

 
Den låten som jag gillar mäst som är nummer 1, ska jag lägga in i nästa inlägg.

Bakade bullar

Igår väckte pappa mig tidigt för han skulle skjutsa mig till farmor, för jag skulle vara där idag och baka bullar och bröd, medans pappa och Åsa hämtade Angelica och Gabriella i Stockholm. När vi bakade bullarna så bakade vi två satser den ena med kanel i och den andra med mandel. Sedan efter det så vilade vi med bakandet och läste lite, sen när vi läst klart så fikade vi med bullarna vi bakat. Sen efter det så bakade vi brödet. Sedan när vi hade bakat klart brödet så skjutsade farmor hem mig. På vägen hem så skulle hon köpa lite mat och då fick jag en påse med godis, och sen när jag kom hem så fryste jag in bullarna. Och när jag gjort det så gav jag Ozzy kvällsmat och gick ut och gick med han.Efter det så fick jag lite tid över innan dom andra kom hem, så då gick jag in på datan och tänkte blogga men internet funkade inte så jag kunde inte det, men nu funkar det så jag bloggar nu i stället.

Dårligt väder

Jag vaknade på morgonen, och efter bara en stund så åt vi frukost. Efter det så duschade jag och satte sedan på kläderna, och efter en timme så åkte jag, Åsa, Åsas mamma, och Marie iväg till en klädaffär som det ver rea på, men det fanns bara vuxen kläder så jag kunde inte köpa något. Men jag följde med bara för att pappa var inte hemma, för han skulle iväg till en resturang med några anndra, så därför följde jag med Åsa för annars skulle jag inte ha något att göra. Sen när vi kom hem så åt vi mat, vi åt kycklingbitar med ris. Eftersom att det var så dårligt väder så hade vi tänkt att vi skulle kolla på film och äta godis så vi gick ner till affären med Ozzy. Vi lämnade Ozzy utanför eftersom att man inte får ta med sig hundar in på mataffärer. Vi gick och köpte det som vi skulle ha, och sen när vi kom ut så var Ozzy jätte glad att vi kom, för att han gillar inte att vara ensam. Vi gick hem och satte på filmen " Vi hade allafall tur med vädret, igen",och la upp godiset i skålar.När vi hade kollat klart på filmen så gick jag in på datan och bloggade lite, och för bara en liten stund sedan så kom pappa hem. Men nu kommer jag nog inte blogga mera idag ses nog i morgon.


Kollade på bio

Idag så kollade jag och pappa på bio, vi åkte in till stan ett tag innan bion för vi skulle äta mat också.Men först så åkte vi till ett shoppingcenter och handlade några saker efter det så åkte vi till en resturang som pappas kompis äger,och där så åt vi jättegod mat, vi åt först helstekt fläskfile med rostadvitlöksås,potatisgratäng och rödlöksmarmelad med coca cola som dricka, och sen till efterrätt så åt vi varm kladdkaka med glass och jorgubbar, det var jättegott. Sedan så åkte vi iväg till bion. Vi kollade på Natt på muset 2.Den var jätte bra.Efter det så åkte vi hem.

Igår

Eftersom att jag inte skrev något igår, så hade jag tänkt att skiva om igår i idag.Igår så gjorde jag inte något speciellt på förmiddagen men sen efter vi hade ätit lunch så gick jag och pappa ut med Ozzy i skogen, och inte så långt efter det så åkte jag, pappa och Åsa, till Åsas syster för hennes barn Katarina har slutat nian och då åkte vi hem till dom och åt tårta.Sen efter det så åkte vi hem.


Jordgubbstårta

Igår efter skolavslutningen så åt vi i min familj jordgubbstårta som min mormor hade bakat. Ebba min kompis följde också med hem till mig och åt jorgubbstårta. Sen när vi ätit kalrt så skulle jag åka tåg till pappa, och eftersom Ebba var hemma hos oss så vinkade hon hej då till mig på tågstationen. Efter 3 och en halv timme på var jag framme allt hade gott bra när vi kom till huset så åt jag mat och sedan åkte vi iväg för Emil, Åsas barn hade en match som vi kollade på.Efter matchen åkte vi hem och jag och pappa kollade på matchen Sverige-Malta. Men vi missade första halvlek. Det blev 4-0 till Sverige. Efter matchen så kollade vi på en film sen gick vi och la oss.

Skolavslutning

Nu är jag hemma, och jag har haft skolavslutning.Men det var en regnig skolavslutning,eller det regnade inte när vi sjöng men det gjorde det innan så det var blött ute. Vi sjöng bara den blomster tid nu kommer, och sen så delade 6-åringarna ut rosor till 6-orna. Sedan gick vi in i klassrummet och då läste 2 i vår klass utt varsin dikt. Sen fikade vi och sa hej då till klasskamraterna och till fröken. Nu så vill jag säga glad sommar  till alla er som har läser min blogg och även Ida,Hanna,Ebba och Gabby.Jag kommer speciellt sakna Ida,Hanna och Gabby efter som ni ska börja i en annan skola efter lovet. På det här sommarlovet så ska jag ta det lungt och äta glass och jordgubbar och även sola och bada.
Hoppas vi ses snart igen.Jag kommer även att blogg lite på lovet ochskå.

 


Amandas bal

Nu är jag hemma och tänkt att blogga lite.Idag har det varit som vanligt i skolan fast vi har mäst städat eftersom att vi snart slutar skolan, fast jag och mina 2 kompisar spelade kort för vi hade inget att städa.Efter skolan så brukar jag cyckla hem, men idag så åkte jag bil.För att Amanada min storasyster skulle på bal.Hon och hennes 3 kompisar var också här hemma och gjorde i orning sig.Sen när klockan var 16:45 åkte vi till deras skola, och där var vi ett tag sen när dom skulle in i skolan så åkte jag och mamma hem.Men nu har mamma åkt till en visning så nu är jag hemma skelv nu.
Nu på balen så har Amanda hade en mörklila kläning på sig som är jätte fin, och hennes hår är lika fint.När vi var på deras skola var det ganska kul att kolla på att dom olika kläningarna som alla hade på sig.
Nu ska jag äta, ses i morgon.

En bra dag

Den här dagen var lång och rolig.Jag och Ebba vaknade ganska sent för vi somnade kl 02:00 igår.Vi åt frukortoch satte på oss kläderna sen så gick vi ner till Centrum och kollade i affärer.Sen när vi färdiga så gick vi hem till henne och då spelade vi data lite.Ebbas mamma hade bakat en slaks sockerkaka som vi åt.Den vr jätte god.Sedan så gick vi ut och körde Queen.Sen efter det så var klockan ganska mycket och då cycklade jag hem,  och nu är jag inne på datan.
Vi ses i morgon:)

Fotbollsmatch

Idag så spelade jag fotbollsmatch mot Tumba.Det var samling klockan 11:30 och matchen började kl 12:00.Vi vann med 2-0, och dom målen gjorde vi i första halvlek.Sedan när matchen var slut så åkte jag hem och åt mat och duschade,efter det så åkte jag och min familj till Skärholmen och handlade kläder.När vi var på väg hem så åkte vi förbi min kompis Ebba och hemtade upp henne för hon ska sova över hos mig, och nu så kollar vi på matchen Sverige - Danmark.

Student firande

Igår så var vi hemma hos våra förra grannar för deras dotter hade tagit studenten så då var vi där på fest.Vi kom dit nungfär kl.17:00 och efter ett tag så åt vi mat, det var buffe.Eftermaten så åt vi efterrätt, sen åkte vi hem och då kollade vi på Talang och åt godis.


En lång dag och att sen handla

Jag är hemma nu efter en lång dag i skolan, när jag skulle cyckla hem så rengnade det ganska mycket och jag cycklade med en vän som heter Ida för Gabby ville hem jätte fort för hon var törstig, och den sista biten fick jag cyckla skelv.Om inte så lång tid så ska jag och min mamma åka och handla sommar skor till mig som jag kan ha nu i sommar för mina gamla är för små, och börjar bli ganska smutsiga.

På utflykt

Idag var jag och min klass på utflykt inne i stan.Det rengnade lite och det var blåsigt men det var bra ändå.Alla hade med sig matsäck, jag hade med mig kyckling med glasnudlar.Det var inte så jätte gott men det var okej.Sen när vi var där så köpte jag en glass och det gjorde nästan alla anndra i klassen också.Jag köpte en daimglass.Men dom flästa köpte kul glass men det ville jag inte ha.

Regnig dag

Idag i skolan var det en jobbig dag , det var en regnig dag, och man var helt blöt när man kom in från rasterna, och inte nog med det när vi skulle cyckla hem regnade det jätte mycket så man blev helt böta.Det är skönt att vara hemma nu men jag är fortfarande blöt om kläderna.I morgon så ska vi på utflykt med klassen hoppas att det inte regnar då, i så fall så ska vi äta matsäcken i skolan.


Efter fotbollen

Nu är jag hemma igen, jag har varit hemma ett tag.På fotbollen så gjorde vi en övning väldigt länge ,sen så hade vi en liten match , sedan var träningen slut då cycklade jag och min kompis hem.När jag kom hem åt jag mat jag åt lax med potatismos och sallad sedan duschade jag.Och nu så kollar jag på tv.Ses i morgon.

Ska på fotboll

Snart ska jag cyckla iväg till fotbollen, jag ska möta min kompis på vägen så vi kan cyckla dit tillsamans. Jag hoppas att vi ska göra något roligt på fotbollen, jag ska skriva sen vad vi gjorde. Men nu ska jag sätta på mig min fotbolls tröja,och sen ska jag cyckla iväg ses så länge.

En bild på hunden Ozzy


Den här bilden är på pappas hund Ozzy.

Ozzy

Ozzy är min pappas hund, han är värdens finaste och snällaste hund jag älskar att gå ut och gå med han i skogen och vissa dagar så kastar jag en pinne som han får hämta.Han har nyss lärt sig att ge tillbaka pinnen.Han har lärt sig det mästa på en valpkurs som pappa går med honnon på.Jag har en bild på honnom som kommer på nästa inlägg.

RSS 2.0