Fredag!

Hejsan!
Nu är jag i skolan, dagen har hitills varit lite seg, men jag hoppas den blir bättre. Jag har hemkunskap sista lektionen som jag ser ifram emot! Efter skolan ska jag och min kompis in till stan och äta glass på Ben and Jerry's. Det regnar ute och det är väldigt dåligt väder, men glass kan man ju äta ändå! :P Senare ikväll kommer jag träffa min älskade vän Olivia som även kommer sova över hos mig. Har saknat henne mycket, fastän det bara var en vecka sen vi sågs, så det ska bli kul att träffas!
Vi hörs senare!


Tråkiga inlägg?

Hejsan!
Nu är jag i skolan och hitills idag har jag haft SO och engelska och snart ska jag ha matte. Jag slutar ganska sent idag (senaste den här veckan) och därför bloggar jag här i skolan för när jag kommer hem måste jag göra läxor innan min träning börjar. Jag har tre läxor och ett prov jag måste börja plugga till så jag har inte tid att sätta på datorn och blogga. Mina inlägg blir lite tråkiga nu när det är skola och så, men det beror på att jag inte gör något roligt, skola, läxor, prov och träning. I helgen har dock några roliga saker jag ska hitta på och så kommer även bilderna från språkresan upp.
Min kompis Sofie tog den här bilden på mig för någon dag sedan när vi hade lite roligt på lunchen, haha :)


Solnedgång på Isle of Wight

Hejsan!
Idag var det skola för mig som vanligt och jag har inte så mycket att berätta om det, en helt vanlig skoldag helt enkelt. Ganska slapp dag för vi hade ingen spanska eller bild så jag slutade mycket tidigare och hade en lång lunch, vilket var skönt. Jag har en del läxor och saker jag måste göra på datorn, dock har jag inte hunnit göra så mycket idag (fastän jag slutade tidigare..). Fast som tur är ska jag vara uppe ett tag till så jag hinner nog göra lite fler saker.
Igår skrev jag ett inlägg som jag skulle publicera innan jag åkte iväg och tränade, men idag när jag kollade hade det inte kommit upp...(den hade hamnat i utkast) därför publicerade jag det nu. Så om ni blir lite förvirrade varför det inlägget kom upp nu vet ni varför. Någon gång den här veckan ska jag försöka hinna lägga upp i alla fall några bilder från språkresan. Eftersom skolan kommit igång och jag börjat få massa läxor är det svårt att hinna med, speciellt när jag har fotbollsträningar också.
En väldigt fin solnedgång som jag fotade i England!
COPYRIGHT!

Rolig dag i skolan

Hej allihopa!
Idag var det en väldigt bra dag i skolan, lektionerna var inte så jobbiga och jag hade väldigt roligt med mina vänner, speciellt på lunchen. Det var länge sen jag skrattade och hade så roligt i skolan. Vi hade skolfotografering idag och det gick riktigt bra, blev faktiskt nöjd med porträtt bilden för en gång skull! Jag måste bara fråga en sak, är det lika kallt hos er som det är hos mig?! I morse var det 10 grader ute och jag höll på att frysa ihjäl. Varför kan det inte vara sommar några veckor till?
Nu ska jag iväg på fotbollsträning och hinner tyvärr inte blogga mer just nu.
Ha det bra! :)

COPYRIGHT!
 

Måndag och skola igen

Hejsan!
Nu är jag i skolan och har lunch rast. Idag är det första dagen då vi har vanliga lektioner. Det är lite trist att skolan verkligen har börjat nu, men ändå skönt att vardagen kommit igång.
Jag fick min första läxa idag så när jag kommer hem ska jag göra den på en gång så har det gjort.
Jag har ingen träning ikväll så om jag har tid kanske bilderna från språkresan kommer upp. Vi hörs :)
En bild från instagram!


Gårdagens kväll

Hej allihopa!

Igår hade jag en riktigt rolig kväll hos våra kompisar, vi kom dit strax innan fem och då åt vi mat, thai buffé, mums! Senare på kvällen var det ett band som spelade några låtar och sen var jag mest med min kompis och några till. Som jag sa igår så var vi 125 personer där så vi var en hel del, dock var det inte många jag kände igen. Jag träffade dock en person som jag sommarjobbade tillsammans med, så vi pratade lite, vilket var kul. Vi funderar nämligen på att ha som en slags återträff med de vi jobbade med.

Senare på kvällen när det inte var så många kvar satt jag och min kompis och kollade på när de vuxna dansade, väldigt underhållande kan jag säga, speciell när de hade druckit. I helhet var det en väldigt bra kväll och jag hade väldigt roligt.

Idag har det regnat nästan hela dagen så jag har bara varit inomhus. Jag började resa min byrå för några dagar sedan, men jag blev aldrig klar för det var så mycket saker som behövde rensas ut. Nu har jag tid att fortsätta, men jag vet inte om jag orkar. Vill bara krypa ner under en filt och kolla på film, vi hörs.

Den här bilden tog jag för bara en timme sedan.

COPYRIGHT!


Ska iväg nu!

Hejsan!
Igår kväll hade jag en riktigt mysig kväll med familjen, vi köpte hem pizza och sen hyrde vi filmen Liza Marklund - Livstid. Jag rekommenderar verkligen den filmen för den är väldigt bra!
I natt sov jag inte bra alls, jag vaknade flera gånger och kunde inte somna om. Till slut gjorde jag det, men då tog det inte lång tid tills jag vaknade igen. När klockan var halv elva vaknade jag och var rätt så pigg. Jag åt en ordentlig brunch och sen dess har jag inte gjort så mycket.
Nu ska jag och familjen iväg till några vi känner som fyller år så det blir en stor fest där (vi kommer bli närmare 125 personer!) Ha det bra så hörs vi snart igen! :)
Det här är en bild som jag tog i England!
COPYRIGHT!

Fredag!

Hej allihopa!
Nu är det äntligen fredag, vilket är väldigt skönt även om veckan har varit kort. Jag har inte haft några vanliga lektioner än och idag gick jag i skolan från halv tolv till halv två så det var skönt. Idag är det väldigt fint väder ute och det känns som att jag har all tid i världen därför ska jag inte sitta inne vid daton utan jag funderar på att gå ut och lägga mig i solen med en bok. Jag har inget planerat ikväll, utan jag kommer bara vara hemma med familjen. Här är en av bilderna från resan, fler kommer!
COPYRIGHT!

Fotat i England

Hejsan!
Idag var det skola för mig, dock blev det en väldigt kort dag för vi har inte börjat med vanliga lektioner än, vilket var väldigt skönt. Jag kommer inte börja med vanliga lektioner förrän nästa vecka. Sen jag kom hem från skolan klockan ett har jag inte gjort så mycket, jag har mest tagit det lugnt. Ikväll har vi ingen fotbollsträning för många blev skadade igår, några är sjuka osv. Därför ska jag vara med på A-lagets träning, jag har ändå inget bättre för mig och jag behöver verkligen komma igång med fotbollen nu.
Det här är en bild som jag tog när jag var i England på fotokursen.
COPYRIGHT!

Första dagen i skolan

Hej allihopa!
Idag var det första skoldagen för mig efter lovet och det var roligt att träffa kompisarna. Eftersom jag nyss börjat nian har jag nationella proven framför mig, vilket inte är lika roligt. För övrigt har jag varit väldigt trött idag för jag kunde inte riktigt somna igår, eftersom jag inte är van vid att gå och lägga mig så tidigt. Ikväll har jag/mitt lag match, men eftersom jag bara varit med på en träning kan jag inte vara med. Jag kommer vara med på nästa match istället när jag hunnit träna lite mera. Istället ska jag åka dit och heja på och sen efteråt ska vi stannde där ett litet tag för att för att säga hejdå till en tjej i vårt lag som ska åkta till frankrike i tio månader. Nu ska jag åka iväg och kolla på matchen, vi hörs!
COPYRIGHT!

Första träningen efter lovet

Hejsan!
Tidigare idag gjorde jag saker som jag behövde göra innan skolan började. Jag rensade kläder, laddade över bilder från språkresan och städade rummet. Nu ikväll tränade jag för första gången efter sommarlovet och det är väldigt roligt att vara tillbaka och få träffa alla igen. När det gäller konditionen gick det väldigt bra, jag kände att jag orkade springa länge innan jag blev trött. Det beror nog på att jag har varit ute och sprungit flera gånger nu i sommar. Dock gick det inte lika bra med bollen, men efter några träningar till kommer jag vara fit for fight!
Nu ska jag gå och lägga mig för i morgon börjar skolan! God natt, vi hörs i morgon igen :) Den här bilden tog jag förra veckan när vi firade min lillasysters födelsedag. Mums vad gott, men nu får jag skärpa mig och börja träna och sluta äta så mycket onyttigt. Jag tror jag har ätit något onyttigt varje dag i en hel vecka, haha så kan det gå när det är sommarlov :)
COPYRIGHT!

Svaren på frågestuden om min språkresa!

Hej allihopa!
Jag fick väldigt många frågor på frågestuden så därför han jag aldrig svara på alla igår. Här är i alla fall svaren, hoppas ni är nöjda med mina svar annas får ni säga till! :)
 Hur var det?
1. Vad var bäst?
Att få lära känna alla underbara människor både från sverige och från andra länder!
 2. Vad var roligast?
Det var flera saker, att få se hur de i England lever, få lära känna så många ny människor och fotokursen.
 3. Hur var det?
Det var det roligaste jag gjort i hela mitt liv!
 4. Vad kommer du minnas mest från resan?
Alla underbara människor som jag lärde känna och deras kultur/hur de lever där.
 5. Vart har du varit och skulle du rekomendera någon annan att åka dit?
Jag var i England på ön Isle of Wight. Ja det gör jag, Isle of wight är ett väldigt fint ställe att åka till. Här är en bild därifrån!
 
Gruppen/boendet:
6. Var det många som åkte själv?
Ja det var det, men även många som åkte med någon de kände. Så det var ganska blandat.
 7. Är det lätt att lära känna nya?
Ja det är det (jag lärde känna många), om man åker ensam behöver man inte vara orolig för att det ska vara svårt att lära känna någon!
 8. Hur många var det i din grupp?
Sammanlagt (alla som åkte till IOW) var vi 100, men gruppen var uppdelad så 50 var vi i min grupp.
 9. Vart bodde du?
England - Isle of Wight - Brightstone.
 10. Värdfamilj?
Japp.
 11. Hur var värdfamiljen?
Min världfamilj var väldigt bra, det var ett äldre par som var väldigt snälla och hjälpsamma.
 12. Hur var familjen, hur många bodde ni där?
Min världfamilj var väldigt bra, de var snälla och hjälpsamma. Där jag bodde var vi tre (med mig), men det fanns andra som bodde fler. Ungefär mellan 2-10 skulle jag gissa på att man bor i en världfamilj.
 
Fotokursen:
13. Fotokursen: Var det mkt nybörjare, gick det segt och hur svår var den?
Nej det var inte många nybörjare, men blandat. Det gick inte segt, kursen var för både nybörjare och för de som fotat ett tag. Jag tycker inte att det var så svårt, bara vissa saker, men efter några gånger hade man lärt sig det man tyckte var svårt i början.
 14. Berätta gärna om vad du lärde dig på fotokursen! :)
Självklart! Det första jag lärde mig var grundläggande saker om min kamera (inställningar osv), då gick vi igenom ISO, bländare och slutartid. Varje lektion fick vi en fotouppgift, så jag lärde mig också om komposition, porträtt och gatufotografering som var de olika uppgifterna. Alltså hade vi en genomgång om uppgiften innan vi gick ut och fotade.
 15. Har du tagit bilder?
Jag tog en massa bilder där, ungefär 2000 tror jag. Bilderna därifrån kommer snart komma upp här på bloggen!
 16. Åkte du med STS? (bara de som har foto?!)
Ja det gjorde jag. Jag vet faktiskt inte om det bara är STS som har foto, men jag har inte hört någon som åkt med något annat företag som haft foto.
En bild från fotokursen som jag tog när vi hade komposition som uppgift att fota.
 
Resan:
17. På ön, var det "gammaldags" och vad kunde man hitta på?
Det beror på vad du menar med gammaldags, men nej det tycker jag inte. I "huvudstäderna" fanns det tillgång till shopping, bowling, bio och sen vid kusten kunde man bada på stranden. Man behöver inte vara orolig för att det inte ska finnas något att göra, ledarna ser till att det finns saker att göra.
 18. När bokade du din resa och ungefär vad fick du betala?
I februari, att åka till Isle of Wight kostade för mig ca. 13 000 kr.
 19. Var det jobbigt att inte känna någon ibörjan?
Jag åkte dit med två kompisar, så jag kände dem när jag åkte dit.
 20. Vad gjorde ni?
I veckorna gick vi i skolan, sen hade vi fotokurs ibland efter skolan. På förmiddagen eller på eftermiddagen/kvällarna hade vi olika aktiviteter (fler aktiviteter om man har explorer pass).
 21. Hade du Explorer pass? (elr vad det heter) :0
Ja det hade jag.
 
22. Vad fick ni göra på Explorer pass, var det kul? :)
Vi fick åka till två olika städer vid två tillfällen för shopping (portsmouth och southampton), sen hade vi även sightseeing, bowling och head hunting.
 
 23. Vad fick ni för mat?
Till frukost fick vi oftast toast, yoghurt, flingor och ägg. Till lunch var det en macka, frukt, en chips påse och en liten choklad. Till middag var det olika, pasta med köttfärsås, pastasallad, friterad kyckling/fisk, paj, pizza dock är det olika från familj till familj vad man får till middag.
Det här fick vi en dag till middag när vi var tvugna att ha med oss för att vi inte han hem innan aktiviteten började.
 
Tips:
24. Dina 5 bästa tips?
Köp till explorer pass eller någon kurs/aktivitet (det blir mycket roligare och man får ut mer av resan).
Passa på att prata mycket Engelska när du är där (våga prata).
Köp mer mat om du inte blir mätt av det du får, det är inte kul att gå hungrig.
Säg till världfamiljen om du inte gillar maten/något av det du får till frukost/lunch/middag.
Våga säga till om det är något (världfamilj/ledare).
 25. Något man ska tänka på?
Om man åker till England (som jag gjorde) får man vara beredd på att maten är annorlunda och att man ibland behöver köpa något mer för att bli mätt. Så pengar till lite mat kan vara bra att tänka på att ha med sig.
 26. Var Sts ett bra företag att åka med?
Ja det tycker jag, dock fanns det vissa saker som var mindre bra. Planeringen/upplägget av schemat var dåligt, men annars tyckte jag att det var bra. Jag har dock inte åkt med något annat företag så har inget att gämföra med ;)
 27. Har du lärt dig mycket engelska? :)
Mitt emellan, mitt ordföråd är större och jag har blivit säkrare på att prata engelska. När det gäller gramatik och sånt har jag dock inte lärt mig något nytt (vi höll mest på med pratövningar och uttal).
En bild från flygresan hem.
COPYRIGHT!

In till stan!

Hejsan!
Idag ska jag träffa min kompis Olivia som jag inte har träffat på väldigt länge! Vi ska gå och kolla i affärer inne i stan och sen ska vi kolla på bio. Svaren från fågestuden kommer komma upp ikväll för jag han aldrig svar på alla igår (det var så många).
Anledningen varför jag aldrig bloggade igår var för att jag och min syster var inne i stan med pappa o hans tjej. Vi fikade på ett jättemysigt ställe och efter det åkte vi hem. Jag skulle nog haft tid att blogga när jag kom hem, men jag hade några saker som jag var tvungen att göra. Jag lovar att bloggningen kommer bli bättre och jag ska försöka att inte mobilblogga så mycket, så jag kan lägga upp finare bilder och inte bara bilder från instagram. Nu måste jag gå så jag inte missar tåget, vi hörs ikväll! :) En bild från förra veckan.
COPYRIGHT!

Hemma i Stockholm!

Hejsan!
Vid tre tiden idag kom jag hem till Stockholm och sen dess har jag packat upp, sprungit i spåret, försökt fixa min mobil som gått söder utan anledning (:o), ätit sushi till middag och kollat på film med familjen.
I Skåne hade jag det riktigt härligt och igår hade jag en bra sista kväll hos min kusin som fyllt år. Vi åt riktigt god mat och jag passade även på att prata med farmor som jag inte gjort på länge.
Ha det bra, svaren från frågestuden kommer upp i morgon! :)


Godnatt!

Hej allihopa!
Idag har jag haft en riktigt härlig dag. Jag har spelat tennis med familjen, badat, solat, varit ute o sprungit 4.5 km och pratat med en kompis från resan. Jag är väldigt trött så jag ska gå och lägga mig nu, i morgon måste jag upp i hyffsad tid för att hinna packa för hemresan, springa och sen ska vi till min kusin som fyller år. För er som undrar kommer jag svara på frågestuden och lägga upp bilder från resan när jag kommer hem till Stockholm igen. Godnatt allesammans! :)


Mina sista sommarlovs dagar!

Hejsan!
Nu är det inte långt kvar av sommarlovet, börjar skolan om en vecka.. Orkar egentligen inte ens tänka på skolan nu, men det börjar närma sig så det blir så automatiskt.
Dagarna här hos pappa är väldigt långa och härliga. Det har varit fint väder så jag har solat och badat vid poolen, även varit ute och sprungit 4.5 km de tre senaste dagarna.
Idag var jag i Hässleholm i några timmar för att träffa en kompis som jag lärde känna i England. Vi gick runt där, köpte glass och satt och pratade en tag. Det var kul att träffas och för nästan första gången har jag en kompis jag kan umgås med när jag är här hos pappa. Nu ska jag gå och lägga mig, ha det bra!!
Här är en bild från tidigare idag när vi åt dessert efter maten, mums!


Sol och bad!

Hejsan!
För ett par dagar sedan kom jag ner till Skåne för att träffa min pappa innan skolan börjar och igår firade vi min syster i förskott för hon fyller nio år i morgon.
Idag har jag haft och kommer ha en riktigt bra dag. Det har varit väldigt fint väder så jag har legat och solat vid poolen hela dagen, badade även lite. Jag har nyss ätit middag och nu ska jag kolla på film och äta godis. Jag sprang nämligen 4.5 km idag så det fick bli belöningen, haha.
Glöm inte att ställa frågor på frågestuden om språkresan jag nyss varit på! Ha det bra så länge :)


Frågestund om språkresan!

Hej allihopa!
Nu tänkte jag ha en frågestund om språkresan så passa på och ställ frågor om saker ni undrar över. Ni kommer ha chansen att ställa frågor i några dagar, sen när det avslutas svarar jag på alla frågor i ett inlägg. Fråga på!! :)


Hemma igen och är tillbaka med bloggning!

Hej alla underbara läsare!
I förregår kväll kom jag hem till Sverige efter tre underbara veckor i Engalnd på Isle of wight. Jag har haft det väldigt roligt och lärt känna många underbara människor både från Sverige och från andra länder. Det finns så mycket saker jag kan berätta om, men eftersom det skulle ta flera dagar för mig att skriva om allt så gör jag en liten sammanfattning av resan.
De första dagarna var vi i London där vi shoppade och såg oss omkring, redan då lärde vi känna flera personer. När vi lämnat London så åkte vi till ön Isle of wight där vi skulle tillbringa de tre veckorna framöver. Våran världfamilj och huset vi bodde i var väldigt bra och vi trivdes bra. I veckorna hade vi skola, olika slags aktiviteter, fotokurs som jag valt till, shopping lite då och då och sen vissa kvällar var det disco. Fotokursen som jag gick på var hur bra som helst och jag lärde mig otroligt mycket saker om min kamera som jag tidigare aldrig vetat om (eftersom jag som de flesta andra inte orkar läsa användarhandboken). Läraren vi hade var också väldigt duktig, han hade en egen studio där han tog porträtt foton på barn och familjer, han fotade även mycket bröllop. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer för något, så jag tänkte ha nen frågestund om resan, så hålll utkik!
Nu kommer jag börja blogga som vanligt igen och hoppas jag inte tappat för många läsare! :) En bild på hela gruppen!
COPYRIGHT!

Uppdatering

Hej allihopa! Jag vill bara säga att jag har det kanon här i England och kommer kunna blogga igen om mindre än en vecka! Jag har sällan internet så det har tyvärr inte blivit så mycket bloggning här. Hoppas ni har det bra och inte saknat mina inlägg för mycket. Vi hörs snart igen! :D


RSS 2.0