Henrik Larsson

Hej, igår så kollade jag på matchen mellan Helsingborg - Djurgården. Tyvär så förlorade Helsingborg med 2-0. Lite synd eftersom att det var Henkes sista hemma match innan han slutar. I slutet så tog vi farväl till han, och det var vissa som gav han blommor på planen och det var några som lämnade hälsningar till honnom som man kunnde se på storbildsskärmen det blandannat Zlatan. Men lite senare så kanske jag kommer lägga upp ett klipp.

                                                  

HIF

Hej, jag ska bara lägga in ett lite kort inlägg ( eller jag tror att det kommer bli kort ) om vad jag gjorde idag och vad jag kommer göra imorgon, för jag orkar inte skriva så mycke just nu. Idag så har vi varit inne i Helsingborg, för vi skulle hämta Angelica och Gabriella för dom hade sovit över hos våra kusiner. Men sen så köpte vi också biljetter tills i morgon för då så ska vi åka och kolla på fotboll. Det är matchen mellan Helsingborg och ett annat lag men jag minns inte villket det var :P Det är nämligen så att det är Henke Larssons sista match innan har slutar med fotboll. Så det är en ganska stor match för honom. Har är ju ändå typ 38-39 år gammal. Det blev visst inte ett så kort inlägg endå :D

                                                


Lifehouse

Nu har jag ändrat musiktemat till Lifehouse. Jag har inte lyssnat på så många av deras låtar men innan så gick jag in på youtube och lyssnade lite på dom.


Gårdagen

Hej, jag vaknade klockan 08:20 idag och var ganska pigg, men nu hade jag tänkt att berätta vad jag gjorde igår. När klockan var 15:00 så kom det gäster till oss och vi åt mat tillsamans och efterrätt, och sen så gjorde vi en lite rolig sak med Ozzy. Det var Angelicas ideé så då hjälpte jag henne att göra en krona, som ni ser på bilderna. Men jag kommer även visa lite andra bilder från igår.


En bild på Ozzy när han bara hade kronan.


Men nu så har vi satt på lite snören också, och då kallade Angelica och Gabriella honom för julgran :P


Men sen så tog jag också en höstbild.


Godis

Nu ska jag visa er en bild som jag tog för inte många minuter sedan. Men ni undrar säkert nu vart allt godis kommer ifrån. Men det är så att mamma ska göra reklam för sitt jobb och då ska hon dela ut godis, och på dom flesta så står det Märklarhuset på och det är dom vita. Så det är hennes jobb som har betalat allt.


Vi ses säkert snart igen, och ha ett bra Höstlov :)

Veckans bild

Nu så ska jag visa er veckans bild som jag tog för några dagar sedan. Men sen nästa vecka så ska jag ta en läskig bild eftersom att det nästan är Halloween då.

         

Några bilder

Hej, nu ska jag visa er några bilder som jag tog i söndags på eftermiddagen.         Det var några av bilderna.
Men nu så ska jag visa er ett klipp som jag såg för inte så många minuter sen. Jag varnar för känsliga tittare. Men jag kan i alla fall säga att det handlar om vad som kan hända om man inte är försiktig när man är ute och kör bil.

http://www.youtube.com/watch?v=Wwh_nM4wtrg&feature=player_embedded

Sista

Nu ska jag visa er den sista sommarbilden för i år. Det kanske inte är så passande just nu men när Gabby såg den bilden så tyckte hon att jag skulle lägga ut den, så det blev det så. Men nu så ska jag packa mina fotbollskläder tills imorgon, vi ses.


Avril Lavigne

Hej, idag så har jag ändrat musiktemat till Avril Lavigne tema. Men jag har även bytt färg till svart istället för vit.


Tack

Jag vill bara tack dig Gabby ( www.lillabfare.blogg.se ) att du hjälpte mig med att skaffa en ny header. Jag tycker att det blev jätte fint. Hoppas att vi får till det sista i morgon ( kanske ).


Gissa

Nu så ska ni få gissa vad ni tror att det här är för något. Om det är för svårt så kommer jag att lägga in alternativ. Bilden är lite suddig men hoppas att ni ser ändå. Jag kommer att säga svaret om en vecka så ni har gott om tid på er.


Nya vinterskor

Heej, idag så åkte jag, mamma, Amanda och hennes pojkvän och en kompis till henne, till Solna. Jag och mamma åkte dit för att vi skulle köpa vinterskor till mig. Men Amanda och dom skulle dit för dom skulle kolla på lite matcher som var där. Vi hittade ett par jätte fina och sköna vinterskor som vi sedan köpte. Men sen måste jag bara berätta en sak som hände sen när vi skulle hem. Mamma skulle ta ut pengar på bankomaten och sen precis innan hon kom tillbaka så såg jag Hasse Aro han som är med i pogrammet Efterlyst gå för bli vår bil. Men jag är inte helt säker att det var han men det såg ut som det.


Veckans bild

Nu ska jag lägga upp veckans bild. Den här veckans bild så har jag tagit en bild på vatten som droppar ner. Men snart så ska jag åka iväg för jag ska köpa godis tills ikväll när jag ska kolla på Idol.

         

Oboy

Hej, nu efter skolan när jag kom hem efter en lång dag så gjorde jag iorning en kopp varm oboy, och det var jätte gott nu när det är så kallt ute. Även i går kväll så drack jag varm oboy. Fast då hade jag grädde på med lite kanel.


Den som jag drack idag.

         
          Den som jag drack igår.

Mobilen w508

Den här mobilen vill jag ha men jag vill inte köpa hela själv, så jag ska önska mig den i julklapp eftersom att det är jul snart.Sverige - Albanien

Hej, igår kväll så kollade jag på matchen mellan Sverige - Albanien. Det var en bra match, den slutade med 4-1 till Sverige :) Dom som gjorde målen var: Första målet gjorde Olof Melberg, andra Melberg igen, tredje Marcus Berg, och fjärde Anders Svensson. När det första målet hade kommit så hade det gått 6 min, och när dom andra målen hade kommit så hade det gått 40 min, 42 min, 57 min och 86 minuter. Fast det kvittar hur många mål dom hade gjort, för dom hade ändå inte kommit vidare för att Malta skulle ha vunnit, men det gjorde dom inte.

         

Blomman

Hejsan, idag så hade vi orientering på Källbrink, det var väldigt kallt men det kom fram lite sol sen. Det som jag hade med mig som matsäck var pastasallad (samma som när vi var på Aquaria) men en Ramlösa. Ebba sa att man inte fick ha Ramlösa eller Loka men det visste inte jag. Men ingen sa till mig så det gjorde nog inget. När vi kom till Källbrink så åt vi på en gång och sen så började vi med orienteringen. Jag och Ebba hittade 1 och 2, men sen ville Hanna gå med mig och Ebba så då hittade vi 5, och sedan skulle vi hitta 9 men den hittade vi inte, men det verkade som att ingen gjorde det, ialla fall ingen i vår klass.

Innan vi gick till Källbrink så hade vi några lektionen i skolan. Vi hade först samling och då kom det lite snö men det smälte nästan på en gång, och sen så hade vi matte, rast och sedan svenska. Så såg det mesta av min dag ut. Snart så ska jag på fotboll som börjar klockan 18:00 så jag kommer att få skjuts dit sen. Hej då vi ses snart igen.


Det här är en blomma som jag hittade på Källbrink.

Bilder

Hej idag efter skolan så hjälpte jag Hanna med att skaffa en blogg till henne som heter: greenbananas.blogg.se. Men nu ska jag visa er två bilder som jag tog i går på kvällen när jag kollade på tv.

         
    

Musiktema

Hej, jag hade tänkt att jag skulle börja med veckans musiktema. Så varje vecka så kommer jag ha ett musiktema som ex: den här veckan så är det Kelly Clarkson tema.

         


Sverige - Danmark

Heej, i lördags så kollade jag på Sverige - Danmark matchen som var klockan 20:00 på kanal 5. Det gick inte så bra för sverige, för att dom förlorade med 1-0 :(När matchen hade hållt på i 79 minuter så gjorde Danmark tyvär mål, och efter det hände inget.


Den här matchen var viktig för Sverige, för om dom hade vunnit så hade dom kunnat kvala in till VM.

Fiskarna

Heej, idag så har jag köpt 6 stycken nya fiskar till mitt akvarium. För innan hade jag bara en fisk och en mal. Jag köpte 2 oranga, en hane och en hona, men skilnaden på hanen och honan är att hanen har som ett svärd där bak. Sen köpte jag 2 blå-röd och 2 genomskilniga.

         

Bild på hanen och honan.

Veckans blomma

Hej, nu så ska jag lägga ut veckans blomma, jag vet att nästan alla blommor är borta nu men jag hittade några ute som vi hade planterat för länge sedan.

         

Sen så måste jag bara berätta vad som hände i morse. Det började med att det kom en katt till mig på morgonen när jag skulle hämta cyken, och katten var jätte söt. Men sen på vägen til skolan när jag cyklade så såg jag en älg unge, men det såg inte ut som att den var jätteliten ändå, och den var helt ensam. Först så såg jag den på samma sida av storängsleden som mig, men sen när jag kom över på andra sidan och en bit bort så kollade jag bakåt och då var den på vägen så då hade massor av bilar stannat så att den inte skulle bli påkörd. Men sen så var jag tvungen att fotsätta så då kunde jag inte se vad som hände. Tyvär har jag inte bildbevis men jag tror att ni litar på mig.

Aquaria

Hej, igår så var jag och min klass på Aquaria. Vi samlades i skolan på morgon kl 08:00 och sen kl 09:00 så gick vi ner till tågstationen. Vi åkte tåg in till stan där vi sedan tog bussen i Aquariet. När vi kom dit så tog vi av oss jackorna och sen gick vi in. Först kom vi in i en slags djungel där den fanns massa grenar, kviskat och blad. Det var jätte fuktigt där inne så det kändes lite speciellt. Men det fanns ockå en liten dam där det fanns lite olika fiskar.


         

Sen efter det så kom vi in till en annat rum där det fanna en massa olika fiskar i ett ända stort aquarium, men det fanns även några små brevid.
         

         
Det var dom bilderna som var på fiskara, jag har lite fler bilder igentligen men jag valde ut dom finaste, men det kanske kommer en av dom bilderna i morgon på veckans bild. Men det fanns även hajar, sjöhästar, sjöstjärnor och grodor där i. Men sjöhästarna, sjöstjärnorna och grodorna var i en eget aquarium. Fast grodorna var inte i ett aquarium där det fanns vatten.


         

         

Det var dom sista bilderna som jag hade tagit, hoppas att ni tycker att bilderna är fina. Efter vi hade kollat på det mästa så åt vi vår matsäck, jag hade med mig pastasallad med saft. Efter jag hade ätit min matsäck så hade man lite mera tid tills vi skulle åka hem, så då kunde man kolla lite till. Men sen åkte vi med tåget till Huddinge, och sedan så avslutade vi skoldagen i Huddinge Centrum.

Elefanten

Heej. I förregår kväll så tränade jag på en text om elefanten som jag hade skrivit. För vi hade fått i läxa att man skulle skriva om ett villt djur i världen och sen skulle man läsa upp den inför klassen. Så jag trände på texten så  jag skulle kunna den tills igår. Igår i skolan så läste jag upp texten och det gick ganska bra faktiskt, alla fall bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Så här skrev jag:

Elefanten finns i Afrika och i Asien. Men skillnaden mellan dom Asiatiska och dom Afrikanska är att dom Asiatiska har mindre betar och öronen är mindre. Elefanter lever i flock och leds oftast av en hona och hennes nära släktingar som också är honor, och deras ungar. Elefanten är dräcktiga i 1 år och 10 månader allså mer än dubbelt så mycket som människan. När dom föds så väger dom upp till 100 kg. En vuxen elefant kan väga ca 7 ton allså nästan lika mycket som en lastbil. Elefanter växer hela livet medans vi människor slutar att växa vid 20 års ålden. Elefanter gillar mäst att äta frukter men dom äter även blad, buskar, kvistar och blommor. Elefanten äter nästan 150 kg mat per dag. Elefanten använder snaben när dom ska äta eller dricka något. En elefant kan få plats med 10 liter vatten i sin snabel. När elefanten går så kan den gå i 8/9 km/h, men när dom springer kan dom komma upp till 60/70 km/h. Elefanter kan kommunicera med varandra på flera kilometers avstånd men det ända vi hör är en dovt muller eller andra ljud.

Det kanske var lite långtråkigt att läsa hela texten men jag får väl hoppas att ni gillade den. Jag skulle igentligen lägga in det hära inlägget igår men internet fukade inte, men nu så har vi fixat det.

         


Myskväll

Heej alla läsare, i går kväll så hade jag det jätte bra. För våra kompisar Lena och Olivia var hemma hos oss. När dom kom hit så åt vi mat tillsamans och efter det så klippte Lena mig. Efter hon hade klippt mig så var jag och Olivia med Elsa. Vi gjorde hinderbanor till henne och lite alla möjliga saker. Mamma hade åkt och lämnat Amanda hos en kompis, och på vägen hem så köpte hon nötter och lite godis som vi kunde ha framför tven. Godisarna såg ut som mini marshmellows så jag och Olivia tog en varsin tandpetare och satte på en "marshmellows" där på. Sen så höll vi den ovanför ljusen som var på bordet så att marshmellowsarna blev mjuka, och sen åt vi upp dom.

         

Bilderna

Heej. Jag undrar fall om ni tycker att jag lägger ut för mycket bilder eller inte på min blogg. Jag har några alternativ som ni kan välja mellen:

1. Det är för lite bilder på din blogg.

2. Det är bra som det är.

3. Det är för mycket bilder på din blogg.

4. Eller om ni tycker något annat.


Veckans höstbild

Nu så har jag kommit igång med veckans bild. Så nu kommer veckans bild nummer två. Jag hade lite svårt att välja bild men så här blev den.
       

RSS 2.0