Dubai dag 6 - klänning

Hej! Idag har vi legat vid poolen och stranden hela dagen, vilket har varit hur skönt som helst! Först låg vi mest vid poolen o senare gick vi ner till stranden där vi även åt lunch sen lite senare. Innan middagen gick jag o min syster o tränade, vilket var jätteskönt! Vi åt middag på hotellet och sen tog vi en taxi till ett shopping center som har öppet till elva på kvällen. När vi var där hittade jag en jättefin klänning som satt väldigt bra och kommer visa den sen när jag kommer hem. Jag har aldrig hittat en klänning som suttit så bra så jag är verkligen jättenöjd! Vi kom tillbaka till hotellet strax efter elva sen.



Dubai dag 5 - födelsedag

Hej!
Idag började vi dagen med att sjunga för mamma som fyller år. Jag och min syster hade igår köpt massa frukt, bär o en liten bakelse som vi serverade till henne. Efter det packade vi våra väskor för vi skulle nämligen till ett hotell som låg vid stranden. Nu har vi bott i en lägenhet i några dagar och nu ska vi bo på hotell vid vattnet de sista dagarna. När vi kom till hotellet la vi oss vi poolen på en gång och efter vi legat där ett tag gick vi och tränade på gymmet. Jag var sjuk de första dagarna, vilket har gjort så att jag inte kunnat träna, men idag kunde jag träna igen! På kvällen åt vi en jättegod middag på hotellet o sen gick vi runt lite på stan innan vi gick tillbaka till hotellrummet.

Dubai dag 4 - öken

Hej!
Idag har jag verkligen haft en rolig dag o skrattat en hel del! Vi började dagen vid poolen som vanligt då vi solade o badade lite. Sen beställde vi lunch som vi åt i lägenheten innan vi skulle iväg på öken safari. Bilen kom o hämtade oss strax efter fyra tiden och en timme senare var vi framme. Vi började med att åka i en jeep i öknen, vilket var jätteroligt! Det är nog en av de roligaste sakerna jag gjort o gud vad vi skrattade. Efter vi åkt där o tagit lite foton så åkte vi ett ställe där man kunde rida kamel, åka fyrhjuling o sen åt vi mat där som ingick i allt det här. Vid nio tiden var vi hemma igen och då gick vi ner o satte oss vi ett fik där det var väldigt mysigt! 

Dubai dag 3 - Burj al arab

Hej!
Idag är jag nästan helt frisk, vilket känns såååå skönt! Ska dock inte skynda med att träna, för jag vill verkligen vara säker på att jag mår helt bra. Idag började vi dagen vid poolen, vilket var jätteskönt! På eftermiddagen efter vi vilat en stund tog vi taxi till ett ställe där de sålde massa guld där vi gick runt o kollade. Vi kollade även på olika kryddor som de sålde där, exempel kanel, mandarin, kastanj o sulfat såg jag även att det fanns. Sist tog vi taxi till ett ställe där det fanns en massa restauranger längst en kanal/vattnet, vilket var jättemysigt! Man kunde även se det kända hotellet Burj al arab därifrån. Det har varit ännu en bra dag o ser fram emot morgondagen då vi ska ut till öknen! :)



Dubai dag 2 - nya träningsskor

Hej!
I morse när jag vaknade var halsen helt bra, men nu är jag jätteförkyld istället. Det har blivit bättre under dagen, men hoppas på att bli bättre så fort som möjligt. Vi började dagen vid poolen och av bara två timmars sol o bad fick vi en del färg så det är kul. Behöver inte känna mig som en snögubbe längre. Efter vi ätit en god lunch i lägenheten tog vi en taxi till ett shoppingcenter där vi alla tre hittade varsinna träningsskor, vilket var kul! Ikväll åt vi på en jättemysig resturang som låg vid vattnet och nära vår lägenhet. Det har varit en bra dag och jag hoppas att jag kommer bli bättre snart så jag kan träna också, för det får mig att må ännu bättre. Det finns nämligen en jättehärlig jogging runda vid lägenheten som jag skulle vilja springa på. Nu ska jag sova o ser fram emot morgondagen, ha det så bra! :)

Dubai dag 1 - utforskning av staden

Hej!
I fredags dagen innan vi skulle till Dubai var det en intensiv dag, jag började dagen med att gå upp halv sex för att hinna träna innan skolan. I skolan var en intensiv dag och efter fick jag springa till tåget för jag o min pojkvän skulle på fisk predikyr spa som jag gett honom. Det var en väldigt speciell upplevelse, men kul! På kvällen åkte vi hem till mig, åt tacos och sen packade jag. Det var mysigt att han kunde vara hos mig kvällen innan jag åkte.
Hela gårdagen reste vi, först när vi kom var flyget försenat i 4 timmar, men på grund av det fick vi gratis mat så det var nice i alla fall! Flygresan gick helt okej, det är alltid jobbigt att åka långt, men i allmänhet var det bra. Idag (första dagen här) vakande jag med jätteont i halsen o inte helt frisk, vilket jag har känt på mig i flera dagar (då alla runt om mig varit dåliga). Det blev dock bättre lite senare o under dagen har vi gått runt o kollat här omkring, varit vid stranden och handlat frukost till i morgon bitti. Det är en helt underbar stad och det känns som att det bara kommer bli bättre! Just nu mår jag inte så bra, men med sömn hoppas jag att jag snart blir bra. Vill även kunna träna snart, vilket jag inte får nu eftersom min hals är dålig. Men på onsdag hoppas jag kunna träna igen! Nu ska jag sova då klockan snart är halv tolv här :) Här är en bild som jag tog tidigare idag från vår balkong!

Det sista innan lovet

Hej hej!
Dagarna bara flyger fram och om en vecka ligger jag i en solstol och bara tar det lugnt, åå vad jag längtar! Idag hade jag sov morgon och fick därför sova många timmar i natt, vilket var skönt. Dock hade jag ändå en lång dag i skolan och slutade klockan fem, men dagen i skolan var skön ändå. På idrotten hade vi gymnastisk, vilket var roligt men samtidigt lite läskigt, sen sista lektionen på engelskan kollade vi bara på olika roliga filmsnuttar (då vi ska ha en presentation efter lovet om humor). Direkt efter jag slutat så gick jag o träna och när jag kom hem lagade jag mat med hjälp av min pappa som gav några bra tips om man jag kunde göra med kycklingen som mamma hade tagit fram. Det blev faktiskt väldigt lyckat måste jag säga! Ikväll har jag suttit och pluggat så mycket jag hunnit och jag försöker hinna med så mycket som möjligt nu innan jag åker. Hoppas ni haft en bra dag! :)
COPYRIGHT!

Resursdag

Hej!
Idag hade jag resursdag och då har jag bland annat passat på och träna då jag körde igenom mitt träningsprogram. Hemma har jag gjort läxor och tagit det lugnt, så jag har haft en väldigt skön dag! Om ungefär en timme ska jag på yoga med min mamma, vilket ska bli väldigt skönt med tanke på att jag styrketränat idag och då är det skönt att få musklerna uppmjukade.
Nu är det sista veckan innan lovet och jag har mycket i skolan så det ska verkligen bli skönt att gå på lov. Dessutom ska jag till värmen i Dubai så det ser jag verkligen i fram emot! Jag har bestämt mig att jag inte ska ta med mig några läxböcker över huvud taget för jag vill verkligen kunna ta det lugnt, vilket jag behöver. Därför känns det extra viktigt att jag hinner göra klart alla läxor o så innan lovet så jag inte känner mig stressad när jag är där. Hoppas ni haft en bra dag! :)
 

Beyoncé - I Was Here


Stafett och plugg

Hej!
Igår gick jag o la mig redan vid tio tiden och sen gick jag upp vid halv åtta för att gå o träna på gymmet. Jag hade som mål att vara där klockan nio när de öppnade och sen hinna köra igenom mitt träningsprogram så jag var hemma innan herrarnas stafett började. Jag kom hem vid tjugo i elva och hann duscha och äta innan jag slog mig ner i soffan. Det var riktigt kul o se att Sverige gjorde så bra ifrån sig både igår och idag! Sen var dock damernas loppet igår mycket mer spännande och att de inte tagit guld i stafett på flera år kändes extra kul! Resten av dagen har jag pluggat och sen klockan halv fyra har jag varit hemma hos min pojkvän. Jag börjar tidigt i morgon så jag kommer nog inte vara vaken så mycket längre till då jag börjar bli väldigt trött.

Alla <3 dag och ett år

Hej!
Jag har haft några väldigt bra dagar och har inte haft så mycket tid till bloggen. I torsdags var jag i skolan som vanligt, men sen direkt efter skolan skulle jag träffa min PT för andra gången och ha ett träningspass. Träningspasset varade i 30 minuter och var en av det jobbigaste jag gjort i mitt liv! Vi körde alltid intervaller men med olika övningar. Ett exempel var att jag skulle göra höftsving med hjälp av en kettlebell i 35 sekunder och sen direkt köra burpies i 35 sekunder och sen det gånger fyra. Både igår och idag har jag haft jättemycket träningsvärk i låren.
Igår var de alla hjärtans dag och det kändes nästan som julafton för mig. Det var nämligen inte bara alla hjärtans dag utan jag och min pojkvän firade ett år tillsammans. Ett helt år har vi varit tillsammans, vilket känns helt otroligt!
Jag hade en bra dag i skolan och efter skolan var jag i centrum och kollade i några affärer innan jag gick hem. Strax efter det kom min pojkvän, vi tog lugnt och sen åkte vi och köpte mat o sånt till kvällen. Vi lagade mat, bakade, kollade vi på film och sen gav vi varandra några presenter. Det helt enkelt en väldigt mysig kväll vi hade tillsammans. I morse kollade vi på damernas stafett och gud va spännande det var, Kalla är så jäkla grym! Hoppas ni får en fortsatt bra dag! :)

Mina tankar och åsikter om träning.

Hej!
Jag har länge velat göra ett tränings inlägg och nu tänkte jag äntligen dela mina åsikter och tankar när det gäller träning. Från jag var sju till jag var sexton år gammal spelade jag fotboll, vilket betyder att jag länge har tränat på ett eller annat sätt. När jag slutade på fotbollen kände jag att det var viktigt att jag tränade på något annat sätt och inte bara satt hemma. Det var för ungefär 3 månader sedan som jag tecknade ett medlemskap på SATS och där har jag tränat sen dess och det känns hur bra som helst!
        Grunden för att träna är motivation, om man inte har någon motivation är det svårt att träna. Jag som person är ganska lat, men det gäller inte alla saker. När det kommer till träning så har jag en väldigt stor motivation och när jag väl börjat med något är det svårt för mig att sluta. Min motivation till träning har alltså övervunnit min lathet. Om man har dålig motivation till att träna förstår jag att det kan vara svårt att få den motivation man behöver, men det finns ett sätt för alla.
        När det gäller träning finns det INGEN ursäkt att inte träna. Nu när jag började gymnasiet sa min idrottlärare på första idrottlektionen att det inte finns någon ursäkt att inte vara med (bortsätt från sjukdom). Om man har brutit benet kan man alltid vara på gymmet och träna allt förutom benen, om man har stukat armen kan man träna benen osv. Man kanske inte kan vara med på just det momentet man håller på med men det finns alltid andra sätt man kan träna på. En annan person som fick mig att verkligen inse att allt handlar om motivation är en tjej på mitt gym. Den här tjejen har MS, vilket betyder att hon sitter i rullstol och utan den kan hon knappt gå. På flera spinning pass har jag sett henne rulla in med sin rullstol och dra sig upp på cykeln och har även sett henne på gymmet flera gånger. Det kallar jag för motivation! Bara för att man har något hinder som gör det svårare att träna betyder det inte att det inte går, för det finns alltid andra sätt.
När det gäller motivation så kan den alltid försvinna, men då gäller det att man har satt ett mål som gör så att man orkar fortsätta och inte bara under några veckor utan helst hela sitt liv så man får det som rutin att träna. Enda sen jag började på SATS har jag haft som mål att jag vill bli starkare och orka mer, vilket har fått mig att vilja fortsätta. Jag älskar känslan av att vara stark och utmana mig själv, därför gillar jag träning så himla mycket som jag gör. Därför tror jag att motivation och ens mål är väldigt viktigt för att man ska orka fortsätta träna. Det är också viktig att man sätter upp rimliga mål som man ska kunna hålla och som är anpassade till sig själv, för annars är det lätt att man inte håller dem.
        Så fort man pratar om träning kommer kosten in automatiskt, vilket är logiskt eftersom ingen träning skulle få resultat om kosten är dålig. För att få resultat av sin träning är det ungefär 75 % kost och 25 % träning. Jag har alltid haft väldigt regelbundna mattider och om jag inte får det blir inte mitt humör så bra och jag kan må dåligt. Jag tänker alltid på vad jag äter för jag vet vilken mat som jag mår bäst av att äta. Jag älskar att äta mycket sallad och det är en av det som får mig att ha en bra känsla i magen efteråt. När det gäller sötsaker så älskar jag det, vem gör inte det liksom? Men jag tycker bara det är gott när man har det i munnen, efteråt mår jag bara skit. Därför brukar jag inte äta så mycket sötsaker i allmänhet för att jag inte mår bra att äta i det i stora mängder. På grund av detta kan jag bli så sjukt arg när folk påpekar vad jag äter / äter inte, hur mycket jag äter / lite jag äter av något. Man har alltid rätten att bestämma själv vad man vill stoppa i ens kropp och så länge man mår bra av det man äter ska ingen ens ställa frågan varför man äter eller inte äter något! 
När jag tänker på träning får jag bara positiva tankar för träning är det som jag mår bäst av. Träning får mig att glömma bort allt för ett tag och bara fokusera på det jag håller på med just nu! Det känns viktigt för mig med tanke på hur tufft det är att gå på gymnasiet och bland alla läxböcker behöver man koppla bort hjärnan ett tag. För att sammanfatta det här så tycker jag att alla ska träna, på ett eller annat sätt, för man mår så otroligt bra! Man känner sig duktig och man känner sig stolt över sig själv, det spelar ingen roll vad man har för mål för träning. Antigen är det för att man vill må bra, bygga muskler, gå ner i vikt, gå upp i vikt, vad det än är tror jag att alla människor skulle må så mycket bättre och se ljusare på livet om man tränade. Och en sak till, strunta i vad andra tycker, det är ditt liv och din kropp, gör vad du vill! Nu blev det här inlägget väldigt långt och jag hade kunnat skriva jättemycket mer, men jag hoppas någon av er orkade läsa i alla fall! Kommentera gärna vad ni tyckte om inlägget! :)

En favorit

Hej!
Idag har jag haft en lång dag i skolan, men dagen har varit bra ändå. Jag är så himla tacksam att jag har mina fina vänner i skolan som gör varje dag lika roliga! Ikväll gick jag på ett pass om heter 30-20-10 och är konditionspass, det passar mig bra eftersom det är så pass kort, vilket gör att jag får tid till annat också. Nu ska jag duscha och sen ska jag plugga lite innan jag går och lägger mig, hoppas ni haft en bra dag!
Här är en bild på det jag både åt till frukost och efter jag tränade, det är mild naturell yoghurt med fiber havregryn och kiwi. Jag tycker det är så himla gott och har blivit en favorit för tillfället!

Jobbigt träningspass

Hej!
Jag började den här dagen på bästa möjliga sätt, genom att träna. Jag gick på ett spinning puls pass som var väldigt jobbigt, förutom att jag satt o svettades som en gris så hade luftkoditioneringen gått sönder.. Eftersom jag var en av dem som satt längst upp så var det lite jobbigare att andas och kunde inte riktigt ta ut mig så mycket som jag velat, men jag är nöjd ändå. Efter jag tränat var jag i centrum och handlade lite saker jag behövde o på vägen hem pratade jag med min saknade vän Hanna och jag hoppas verkligen vi ses snart! Nu ska jag duscha och sen ska jag plugga resten av dagen, min pojkvän kommer sen också så det ska bli mysigt.

Städning & shopping

Hej
Två kvällar i rad nu har jag varit jättetrött och tröttheten har kommit väldigt tidigt (runt sju tiden), dock har jag inte gått och lagt mig för det, men det är tråkigt att vara så trött för man orkar inte göra de saker man velat eller behövt. Igår hade jag en lång dag i skolan och tränade på gymmet direkt efter så det kanske inte var så konstigt då om jag var trött.
Idag började jag dagen med att plugga och kolla på några OS tävlingar, vilket var kul! Sen städade jag innan jag åkte iväg för att kolla i affärer, då det var en del saker jag behövde. Annars har jag inte gjort så mycket mer och nu ska jag sova. Jag ska upp tidigt i morgon för att träna och sen ska jag plugga hela dagen, så det blir en vanlig söndag för mig. All snö är så gott som borta nu, vilket känns tråkigt för då blir allt så mörkt, om det är vinter ska det vara snö, därför blir det en snö bild.
COPYRIGHT!

6 februari

Hej!
Jag har haft en hel del i skolan den här veckan, men eftersom veckan börjar gå mot sitt slut har det lugnat ner sig. Det är inte jättemycket saker innan sportlovet, vilket känns skönt. Därför hoppas jag att vi inte kommer få så mycket mer läxor på grund av att vi ska ha redovisningar, inlämningar och en hel del matte att räkna och jag vill kunna lägga ner mycket energi på det. Jag har hittills tränat alla dagar den hr veckan, vilket har varit hur skönt som hest. Ikväll ska jag dock bara plugga och får ha en träningsfri dag. Nu ska jag åka till min pojkvän där vi ska sitta och plugga tillsammans ikväll, ha det bra! :)

Bra start på veckan

Hej!
Den här veckan började väldigt bra och det känns som att den bara kommer bli bättre. Igår fick jag reda på att jag klarade första kursen i matte, vilket var en stor lättnad och jag blev väldigt glad. Jag hade en lång dag i skolan, men på kvällen avslutade jag dagen med ett konditonspass, vilket var väldigt skönt.
Idag hade jag en kort dag då jag gick i skolan från tio till halv ett. Jag tränade direkt efter skolan och körde igenom mitt träningsprogram och vid tre tiden var hemma. Nu ikväll har jag pluggat och bara tagit det lugnt och i morgon ska jag ha friluftsdag då jag ska spela curling så det ser jag fram emot. Jag kommer även starta dagen hemma hos en kompis där jag och tre andra tjejer ska äta brunch tillsammans innan vi ska åker (lääängtar). Hoppas ni också fått en lika bra start på den här veckan som jag fick! :)

Ingen söndagsångest

Hej!
Idag har jag haft en jättemysig söndag plus att jag har hunnit med en del läxor, vilket känns toppen. Jag vakande upp vid min pojkvän och var hos honom större delen av dagen. Jag pluggade matte och hann göra klart min matte läxa, vilket kändes skönt och samtidigt fick jag världens bästa hjälp när jag fastnade på någon uppgift. När jag kom hem pluggade jag lite spanska och nu sitter jag med en kopp te framför paradise hotel. Hoppas ni haft en bra dag :)

Mot stan för shopping

Hej!
Jag fick lite tid över så tänkte passa på o blogga lite. Jag har haft en skön förmiddag och jag har hunnit plugga lite. Snart ska jag ta tåget in till stan för att kolla i affärer med min pojkvän. Det jag kommer leta efter är ett nytt mobil skal, några mjukis kläder och sen några träningskläder. Ha det bra! :)

RSS 2.0